Nigel Rees 46 év után hagyta ott a brit közszolgálati csatornát. Döntésének hátterében az állt, hogy a főnökei elvárták, hogy a „woke” ideológia szellemében szerkessze a műsorát.

Interjút adott az RT-nek Nigel Rees rádiós műsorvezető, aki nagyjából egy hónnappal ezelőtt mondott fel a BBC-nél. Az ismert médiaszemélyiség elmondta, az utóbbi években szép fokozatosan elvesztette az autonómiáját, felülről mondták meg neki, hogy kiket hívjon meg a BBC Radio 4-en futó Quote… Unquote című műsorába, ahol a vendégeknek idézetekről kell kitalálniuk, hogy ki mondta azokat.

„A sokszínűség jegyében arra kértek, hogy fekete és fogyatékkal élő embereket hívjak meg”

– jelentette ki Rees.

A 77 éves műsorvezető aláhúzta, az ilyen beavatkozások teljes mértékben ellentétesek voltak az elveivel és a műsorával kapcsolatos elképzeléseivel.

„Az én szabályom mindig is az volt, hogy az embereket érdemeik, rátermettségük és tetteik alapján kell megítélni, nem pedig a bőrszínük vagy a vallásuk alapján”

– tette hozzá.

Nigel Rees az interjúban elmondta, a BBC-nél már korábban sem csak a teljesítmény számított, régóta ügyeltek rá, hogy a férfiak és a nők aránya egyensúlyban legyen. A „woke” ideológia utóbbi években való térnyerésével azonban még inkább egyértelművé vált, hogy a BBC-nél fontosabb a „sokszínűség”, mint az érdem.

A veterán műsorvezetőnél végül az verte ki a biztosítékot, hogy az egyik adásába nem tehette bele Noël Coward komikus 1932-ben írt Mad Dogs and Englishmen című dalának Bengáliáról szóló sorát, mondván, hogy az „gyarmati attitűdöket” tükröz.

Rees hiába magyarázta el, hogy a szerzemény az angolokat figurázza ki, nem az őslakosokat, a főnökei hajthatatlanok voltak.

Nigel Rees összesen 46 évet töltött el a BBC-nél, műsorából, a Quote… Unquote-ból 500 részt készített.

 

Kiemelt képünk forrása: RT

 

2 válasz

  1. Szemünk láttára bontakozik ki és megpróbálja fénykorát élni az ,,abnormalítás”. Láthatjuk a térhódítás technikáját, bennünket a normálisan gondolkodó polgártársaink empátiáját kihasználva, apró lépésekkel igyekeznek lopakodó viselkedést alkalmazva gyökeret ereszteni a normalítás talaján. A térhódítás oly mértéket öltött, hogy döbbenve szembesülünk emberi gyengeségünkkel a humánummal mely a mi világunkban erény, de hozzájárult a sikereikhez. Az utolsó pillanatban vagyunk, félre kell tennünk mindenféle ,,humánumot” . Védett, és halálos fizikai és szellemi falat kell húznunk, melyen egy atomnyi deviáns entitás sem juthat át. Ami már próbálja magát ,,őshonosnak” elfogadtatni, azt szigorúan ellenőrízni, szankcionálni kell. A normalítás földjére lopakodó gyarmatosítókat referendumokkal, megerősített falakkal kell megállítani, hogy lássák, Mi többen vagyunk. Mivel e jelenség a politika csataterén keményen jelen van, nem kell feltételezni azt, hogy mi köznapi polgárok nem érzékeljük, illetve nem fogjuk fel a súlyát ennek a káosznak. Írtózunk és borzadunk ettől a lassan Sodoma és Gomorát idéző hétköznapoktól. Vannak jelenségek, gondolok pl.: a pedofília mint normális viselkedés elfogadását célzó érzékenyítés lobbira, ez annyira mélyen és érzékenyen hat a tiszta lélekre, hogy vannak hírek, tájékoztatások melyeknél az ember inkább behúnyná a szemét, annyira borzalmas, de erősnek kell lenni, látni és olvasni és terjeszteni kell és mindeféle elérhető platformon jelezni, ,,TUDJUK, HOGY ITT VAGYTOK, TUDJUK, HOGY KIK VAGYTOK, TUDJUK MI A CÉLOTOK”. Isten óvja Magyarországot, Isten óvja a Magyar Nemzetet, Isten óvja Földünk Minden Normálisan Gondolkodó Polgárát, Isten óvja az Emberiség Jövőjét hordozó Megszületett és Megszületni vágyó Gyermekeinket.

Vélemény, hozzászólás?