A Szabyest művésznéven ismert Szabó Szabolcsnak február 6-án jelent meg egyik legújabb zeneszáma és a hozzátartozó videóklip a Youtubeon. A klip nagy része két egymással csókolózó tinédzser lányról szól, ennek azonban még csak a dalszöveghez sincsen köze, így a videó célja kizárólag a homoszexualitás propagálása az ifjúság köreiben. A „Mi lenne, ha…” címet viselő dal gyorsan terjed a fiatalok között, néhány nap alatt több, mint 100.000 megtekintés érkezett rá.

Szabyest internetes karrierjét az ask.fm nevű közösségi oldalon kezdte, ahol egyetlen hozzáadott értéke az volt, hogy válaszolt a neki feltett kérdésekre. Annak idején a 444 interjút készített vele erről a tevékenységéről, melyből kiderül, milyen magasra (vagy inkább alacsonyra) tette az előadó azt a bizonyos lécet. A válaszolgatós oldalról később továbblépett és a legnagyobb videómegosztó oldalra kezdett el „tartalmat” gyártani. Szabó Szabolcs népbutító és személyiségromboló tevékenysége ekkor új szintre lépett, többek között különböző értelmetlen trendvideókkal szerzett magának kiemelkedő nézettséget.

Példaként kiemelendőek az „Úgysem mered” videói, amelyekben nagy értékű eletronikai készülékeket (telefonokat, táblagépeket) darált le vagy rántott ki.

Az ilyen tartalmaival súlyos károkat okozott a szinte kizárólag fiatalokból álló, rendkívül befolyásolható életkorú nézőközönségének, rombolásra, pusztításra, az értékek semmibe vételére tanítva őket. A gyorsan jött sikert kihasználva, ezzel párhuzamosan zenei karrierbe kezdett, rajongótáborának magját 12 év körüli nézői adták. A „karrierút” bemutatását követően talán senkit nem fog meglepetésként érni az, hogy a zeneiparban sem sikerült maradandót alkotnia, megmaradt egy, a fiatal kislányok körében népszerű, de szakmailag maximum egy gyenge B-kategóriás előadónak.

Közvetetten a politika mellett is többször állást foglalt már a fiatal előadó, hiszen nem egyszer lépett fel az MSZP majálisán is.

Csókolózó lányok, a homoszexualitás propagálása

2022. feburár 6-án a Youtube-on megjelent Szabyest Kollányi Zsuzsival közös száma, a „Mi lenne, ha…” zeneileg nem emelkedik ki az előadó többi alsó-középkategóriás popszáma közül, azonban a hozzá készült videóklip teljesen öncélúan, a legprimitívebb módon erőltet homoszexuális propagandát a fiatal célközönségre. Maga a dal egy „szakítós szám”, avagy egy párkapcsolat végéről szól, a klipben pedig felváltva vagy a két előadó vonaglik, vagy a két tizenéves lányt láthatjuk – vagy egymással csókolózva, vagy magányosan, a szakítást követően.

szabyest 2
Részlet Szabyest és Kollányi Zsuzsi “Mi lenne, ha…” című klipjéből. Forrás: Youtube/Szabyest/képernyőkép

Szabyest új száma normaként és követendő példaként mutatja be két azonos nemű párkapcsolatát a többségében fiatal lányokból álló követőtáborának. Arról már nem is ejtünk szót, hogy a gyermekvédelmi törvény szellemében az ilyen káros tartalmakat bemutató videók kizárólag nagykorúak számára lehetnének elérhetőek, aminek beállítására a Youtube lehetőséget biztosít – Szabyest mégsem élt ezzel.

Visszafordíthatatlan károkozás

Az utóbbi évtizedekben nyugaton szignifikáns növekedésnek indult a magukat heteroszexuálistól eltérő nemi beállítottságúnak valló fiatalok aránya. Egy, az Egyesült Államokban 2012-2017 között készített Gallup-felmérés adataiból kiderül, hogy

a Z-generációsok 15,9%-a vallja magát az LMBTQ-közösségbe tartozónak, míg szüleiknél ez a szám mindössze 3,8%.

A tendencia egyre csak romlik, és a különböző online streaming szolgáltatók (pl. a Netflix) tesznek róla, hogy hazánk is kövesse a nyugati államok példáját. A gyermekvédelmi törvény kifejezetten azért született, hogy a fiatalkorúak ne férjenek hozzá olyan tartalmakhoz, amelyek nemi és szexuális identitásukat befolyásolhatnák. A kutatók a mai napig nem találták meg azt a bizonyos homoszexuális gént (még a 444 cikke szerint is maximum 8-25% lehet a genetika szerepe homoszexualitás kialakulásában), így nem nehéz kitalálni, hogy elősorban a külső hatásokban keresendő a probléma forrása.

A tinédzserkor a személyiségfejlődés szempontjából meghatározó időszak, hiszen ekkor alakul ki a végleges személyiség, azonban a folyamat alatt könnyen befolyásolható és megváltoztatható a fiatalok világképe. Gyakori, hogy különböző énekeseket, színészeket, sztárokat választanak idoluknak, akikre felnéznek, s akik ezáltal óriási befolyással bírnak rájuk.

Ezt a befolyást pozitívan, nevelő céllal is ki lehetne használni, de Szabyest inkább más utat választott. Ő tartalom nélküli tartalomgyártásra, értékes eszközök megsemmisítésére, újabban pedig a hatályos jogszabályok szellemével ellentétes, öncélú homoszexuális propagandára óhajtja nevelni fiatalkorú követőit.

A videóklipet itt lehet megtekinteni (Figyelem! Felnőtt tartalom!):

 

 

Kiemelt képünkön részlet Szabyest és Kollányi Zsuzsi “Mi lenne, ha…” című klipjéből. Forrás: Youtube/Szabyest/képernyőkép

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?